top of page
IMG_2365.jpeg

Vexebo Cider

Da Daniel bad os (familie og venner) om at hjælpe ham med at sætte vinstokke i 2007, var dansk vin ikke rigtig på min radar. Det er det kommet siden. Især ved på sidelinjen at følge Daniels kompromisløse arbejde med at lave naturvin i særklasse.

Da han og Jacob i 2018 spurgte om jeg ville være med til at lave økologisk naturcider, var økologisk naturcider ikke rigtig på min radar. Men igen var der nogle, der kunne se længere end mig. Jeg sagde naturligvis ja.

I dag har vi en lille steady produktion af landets bedste naturcider kørende. Håndholdt og helt rigtigt.

 

Naturcider betyder, at vi ikke tilsætter kulturgær, men i stedet lader naturen gøre arbejdet. Den vildgær som findes alle vegne, starter processen. Det giver en kompleks struktur og smag. Efter endt gæring kommer den på flaske - ingen svovl eller tilsætningsstoffer (andet end et knips sukker til at danne kulsure). Den kan holde sig i årevis - bliver næsten kun bedre. Æblerne er forskellige cider- og spiseæbler - alle dyrket og plukket på gården. Resultatet er en tør vinøs cider på ca. 5,5 %vol. 

Vi er blevet økocertificeret og sælger vores cider i udvalgte butikker og til restauranter. I slutningen 2022 plantede vi 70 nye æbletræer i bunden af vinmarken, og fordoblede dermed vores kapacitet.

Projektet handler om at skabe noget sammen - og processen med at trylle æblerne om til fællesskabsskabende cider er super inspirerende. Især når man gør det med gode venner. Tre venner om produktionen - mange flere venner om fællesskabet. En gang årligt afholder vi åbne høstfester med musik, mad, leg og besøg på marker og plantager samt, vigtigst, rå mængder good times.

Vexebo cider kan købes i vores gårdbutik, hos bl.a. Vin de Table, Stengården eller ved at skrive til mig.

Vexebo Cider

Verdens bedste økologiske naturcider

bottom of page