top of page
Sõren Lindgreen 4sh-small.jpg

Velkommen til Peberholmen

Peberholm er en kunstig skabt ø, der nu er fast del af landskabet med egen flora og fauna. Peberholmen er et medie, der undersøger hvordan vi kan blive bedre til at skabe ting sammen. 

Man kan kalde det undersøgelse af medborgerskab i praksis.

Det kræver indsamling af ny viden, inspiration fra andre og erfaring med produktion og samarbejde.

Denne sides titel er sympati med omgivelserne. Det fungerer som en reminder om, at de ting vi laver skal være i samklang med omgivelserne, og at disse omgivelser - hvad enten det er mennesker, dyr, natur eller det byggede landskab - kan ses som selvstændige aktører.


Peberholmen blev grundlagt og drevet af mig, Søren Lindgreen, men næsten alt bliver lavet i samarbejde med andre. Siden 2008 har Peberholmen primært arbejdet med iværksætterkultur, borgerinddragelse og fortællinger - altid i tæt samarbejde med dygtige og inspirerende folk.

 

Sympati med omgivelserne kan tage mange former.

  • Det skal være til stede i skateboarding, som en slags dans med omgivelserne. Jeg arbejder med det danske skateboardlandshold om at få skabt stærke partnerskaber.

  • Det er nødvendigt, når naturens rige gaver skal omdannes til produkter. Sammen med mine venner og forbilleder i Vexebo Cider - Jacob og Daniel - laver jeg landets bedste økologiske naturcider. 

  • Det er helt afgørende når man underviser. Jeg er lektor i samfundsfag, erhvervsøkonomi og innovation, og har siden 2008 undervist på KVUC.

  • Uden sympati med omgivelserne kan man ikke skabe fælles projekter med andre. Jeg har i de seneste 20 år været en del af en lang række bygge-, udviklings- og undervisningsprojekter.

 

Jeg har skrevet en undervisningsbog til innovation, været medstifter af en blog om undervisning og afholder foredrag og workshops om medborgerskab, samfundsengagement og iværksætteri. Er du interesseret i at høre mere om det så kontakt mig.

 

* ....og hvad er det så lige helt præcist sympati betyder?

Ifølge Den Danske Ordbog er synonyme betydninger fx "velvilje", "deltagelse", "deltagelse", "nærvær" eller "engagement i". Ordet kommer fra det græske syn som betyder med- og pathos som betyder følelse eller lidelse.

 

Sympati er altså medfølelse. Jeg er sikker på, at vi kan have medfølelse for mere end andre mennesker.


 

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page